Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 9 mars 2009

Mönstertips: Smycken av lås


Nej, det är inte smycken av blixtlås denna gång utan smycken helt och hållet gjorda av smyckeslås.

Första gången jag såg ett halsband av lås var på Craftster där smyckestillverkaren använt sig av 50 stycken springlås (springringar). Se även detta foto. Tillverkningen är enkel: varje lås fästs om öglan i nästa. På fotot ovan syns min variant i form av berlockarmband. Weggart har foto på en variant med karbinhakar/klolås och motringar.

Ytterligare en variant är S Clasp Link Bracelet, S-Linky Bracelet och Beaded Charm Bracelets, som görs av egentillverkade S-krokar/kroklås vilka länkas samman med motringar. I de förra exemplen dekoreras armbandet inte ytterligare medan man i det senare har hängt på pärlberlocker som extra dekoration.

Vill du inkludera pärlor, som berlockarmbandet ovan gav exempel på, så finns en annan typ av låssmycken där du fäster en pärla (eller flera pärlor/länkar/mellandelar) mellan varje lås, se t ex detta halsband av togglelås.

Annorlunda och roliga varianter på detta tema hittar du hos Rémundia och hennes Clasps Ring -- togglelås i peyote sys ihop till fingerringar. Mönstret är för ett togglelås egentligen, men som Rémundia säger: "I like for things to be useful, that's why this clasp can also be a ring." Därför får du också lära dig att sy om låsen till ringar.

Ett armband av sydda togglelås hittar du även hos Heatherworks: Hebe's Links Bracelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails