Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

lördag 14 mars 2009

Manekis projekt: Vårörkrokar






Nu är våren så sakteliga på väg och vad passar då bättre än ett enkelt tips på blommande örhängen? Detta är inte ett projekt på ett färdigt smycke utan endast ett sätt att dekorera örkrokar, som du sedan kan använda till olika örhängen.

Tycker du inte om att använda sidenblommor så se Vårörkrokar -- tagning 2 för varianter med knappar.


Material för 1 par örhängen
1 par örkrokar, helst med "kula"
2 små tygrosor
Lim

Verktyg: Inga, ev. pincett




Arbetsgången för att göra dessa örhängen är inte särskilt svår. Börja med att se till att (helst) använda örkrokar med en kul på, som i bilden ovan. Detta förhindrar att blomman kasar för långt ned eller t o m faller av kroken. Se också till att ha tygblommor med blad som är fastsydda så att en öppen "kanal" bildas i mitten.




Som synes på bilden ovan är bladen fastsydda på de två sidorna. Stick ned örkroken försiktigt mitt emellan stygnen så att den sitter mellan rosen och bladen. Om något tar emot, lirka igenom kroken eller ta ut den och försök igen. Försök inte trycka igenom kroken med kraft. För rosen framåt.

När du kommer fram till spiralen börjar det lite kluriga. Här tar det nämligen emot lite så lirka försiktigt rosen över spiralen. Dra lite i bladets baksida med fingrar eller pincett, men ta inte i för mycket för då kan du skada rosen. Om det absolut inte vill sig kan du byta till en annan ros eller ev. ta bort spiralen.




Upprepa proceduren med det andra örhänget.

Rosorna är nu på plats. Dock kommer den gärna att vilja snurra runt på örkroken så fixera den med en liten droppe lim eller två mellan blomma och metall. Låt örkroken hänga orörd medan limmet torkar helt.

Du har nu ett par somriga örkrokar redo att användas i din smyckestillverkning. Häng fast en enkel pärla, t ex droppe, om du vill låta rosen stå i centrum eller gör helt överlastade örhängen. Valet är ditt. Nedan är några enkla exempel på hur krokarna kan användas.





2 kommentarer:

  1. Tack! :D Jag vet att alla inte gillar sidenbandsrosor, emellanåt inte ens jag, men de är söta att använda i smycken ibland.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails