måndag 28 november 2016

Tävling: Bead Dreams 2017


Bead Dreams, för dig som inte känner till det, är en jurybedömd internationell utställning för de mest exceptionella pärlarna runt om i världen, professionella så väl som begåvande amatörer. De utvalda verken, finalisterna, ställs ut på den stora årliga Bead & Button show i Milwaukee i början av juni och såväl vinnarstatyetter som prisrosetter delas ut. Förutom äran tilldelas vinnarna priser i form av värdecheckar hos sponsrande butiker.

 Tävlingen omfattar kategorierna Handmade buttons and beads; Finished jewelry, Crystal jewelry, Metal clay, Metalwork, Wirework, Seed bead jewelry, Objects and accessories samt Polymer clay. Du får delta med max två bidrag i originaldesign per kategori. Bidrag kan vara tillverkade av en eller flera personer i samarbete. Regler och anmälningsblanketter hittar du här. Observera att för att delta måste du betala en deltagaravgift – och om du blir finalist betalar du för frakt (inkl. tull, försäkring och andra avgifter) till USA!

 Deadline för årets tävling och utställning är 24 mars 2016. Bidragen ska ha tillverkats någon gång mellan mars 2016 och februari 2017, med andra ord får du inte delta med gamla alster.

Fullständig tävlingsinformation finner du här.


 PS! Funderar du på att delta så kan Marsha Wiest-Hines bloggtext om tävlingens oskrivna regler vara värd att läsa, även om den har några år på nacken nu och saker kan ha förändrats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails