Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 22 september 2016

Hem och trädgård: Pärlhimmel






Pärlor möter finsk himmeli (halmmobil som på svenska också kallas oro eller halmkrona) i denna tutorial från Handante. Oron har fått sin form efter ett rockhuvud, en hållare för ospunnet lin på spinnrocken, och den är sexkantig till skillnad från många av de vanligaste modellerna som har fyra sidor.

Har du inte tillgång till halm så kan du göra en modernare variant med tunna sugrör eller metallrör.


Vill du istället göra smycken kan du skala ned mönstret och använda dig av, åter igen, tunna metallrör eller stavpärlor. För örhängen och halsband inspirerade av halmoroar, se Himmeliinspirerade smycken.


Fotnot: Nålen, som i texten kallas en himmelnål, är vad vi pärlare kallar en big-eye needle. Den säljs i många pärlbutiken. Här används en som är 12,5 cm lång.


Foto: Handante


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails