fredag 10 juni 2016

Inspiration: Färgskiftningar – ett par strategierNär du kombinerar olika pärlfärger/-finishar kan du råka ut för ett optiskt fenomen som kan kallas för färgskiftning: en färg ser helt plötsligt annorlunda ut på grund av att den kombinerats med andra färger. Grå pärlor som blandas med en annan färg kan plötsligt se ut att ha en ny nyans och kompletterande färger som blandas för väl (tänk små mixade pärlor jämfört med större "färgblock") kan göra att pärlarbetet ser murrigt ut. Tammy Honaman skriver om detta och hur du löser problemet med färger som negativt påverkar andra – samt hur du kan utnyttja denna effekt för att tvärtom förbättra färgerna i dina pärlarbeten.


För mer om hur du arbetar med färgval i dina smycken och pärlarbeten, se Guide till färgteori och färglek, Val av metallfärg och Lär dig mer om färger och färgkombinering. Även Smyckesdesign efter ansiktsform och hudton och Färger som passar alla kan vara av intresse.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails