onsdag 24 februari 2016

Lästips: Bokrean för pärlare


Idag startar den årliga bokrean. Som vanligt är rean fylld med deckare och biografier, men även lite böcker av intresse för pärlare och smyckestillverkare.


Pärl- och smyckesböcker

Tre svenska pärlböcker kan man hitta på Bokus och Adlibris rea: Pärlpassion (109 resp. 119 kr), Smycka dig! (89 kr) samt Smycken och smyckesaskar (99 resp. 109 kr). På Bokus finner du dem här och hos Adlibris här (Smycka dig här). Smycken och smyckesaskar finns även på CDON för 96 kr.

Akademibokhandeln säljer Loom Bands: 60 gummibandsprojekt från armband till nyckelringar för 69 kr. Boken säljs även på ICA Maxi, men jag har inget pris på den där (står ej på hemsidan).

Uppdatering: På ICA Maxi i Ängelholm fann jag Caroline Örtenblads bok Gör dina vackraste smycken för 39 kr.


Pysselböcker med pärlor

Gillar du pysselböcker där pärlor enbart är ett av flera hobbies som tas upp finns även Fest & färger : kreativa idéer med papper, dekorationer och pärlor (89 resp. 89 kr) och Pyssla! (55 resp. 49 kr). Priserna är länkarna.


Historia och kultur

Den här på bloggen tidigare recenserade Blomma för alltid – pärlhantverk från Frankrike och Venedig reas ut för mycket överkomliga 75 kr på Bokus. Och för den som är mer intresserad av svensk smyckeshistoria finns Brita Åsbrinks Rosa Taikon: romsk silversmed och hantverkare, 39 kr också på Bokus.

För mig betyder rea något billigt, vilket gör att mitt sista tips känns malplacerat, men med tanke på att det är ett praktverk på drygt 2,5 kg (!) så kanske Vogue: Smycken är värd sitt pris på 349 kr. Boken omfattar ca 300 bilder från den brittiska modetidningens nästan hundra år, fördelade på kapitlen Paradnummer, Rockbruden, Minimalistiskt, Exotiskt och Klassiskt. Även denna på Bokus. UPPDATERING: Fann den på Adlibris för 499 kr.


Dina tips?

Det här är förstås inte på långa vägar någon fullständig lista, jag har inte ens hunnit tråla igenom alla reakataloger för egen del. Har du snubblat över någon pärl-/smyckesbok som du tror andra kan vara intresserade av så tipsa gärna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails