fredag 22 januari 2016

Projekt: Paljettblommor
Har du sett paljettapplikationer och -smycken så har du säkert sett varianter på dessa blommor som sys av runda paljetter och rocaillepärlor. Här länkas främst till instruktioner/projekt där blommorna sys på tyg, men man kan också använda en sil som underlag.

Instruktioner till blommorna finner du hos bl. a.Notera variationerna: vissa har en systen i mitten, några dubbla antalet paljetter mellan varje pärla, paljetterna behöver inte vara runda osv.

Det finns även andra klassiska paljettblommotiv att brodera, som platta blommor (jmf blomman till höger i bilden ovan) och smörblomslikande blommor av stående paljetter i ring – ett motiv som bl. a. förekom på en av Elizabeth II:s balklänning (till höger i bilden).


Foto: Kano


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails