fredag 18 september 2015

Projekt: Enkelt halsband med trumlad keramikskärva


Vill du ha ett riktigt enkelt smyckesprojekt -- ett sådant där som är perfekt för nybörjaren eller för dig som behöver göra många smycken att ge bort eller sälja -- så tipsar Fall for DIY om ett Ceramic Chip Necklace.

Hon använder sig av en trumlad keramikskärva (återbruk på köpet) inköpt i butik. Kan du inte hitta en sådan kan du antigen trumla egna skärvor (se instruktioner här), leta upp en sandslipad skärva på stranden (eller köpa på nätet; på engelska kallas det sea pottery) eller använda dig av en mosaiksten i oregelbunden form.

Notera även hur hon som alternativ till en bail (upphängningsögla) använder sig av ett tillplattat avslut för läderremmar eller band. När man saknar det man behöver så finns det alltid fiffiga små lösningar om shopping inte är ett alternativ.


Se även Smycken av trasigt porslin.


Foto: Fall for DIY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails