onsdag 6 maj 2015

Referens: Så får du rätt storlek på stela armband
Stela armband skiljer sig från armband med lås i det att de måste passa inte bara om handleden utan också över handen när de träs på. Har man redan ett armband som passar är det inga problem, det är bara att mäta den inre diametern och utgå från det måttet, men har man inget armband att utgå ifrån kan det kännas lite knepigare. Men det finns flera olika metoder för att fastställa storleken:


1. Använd ett speciellt armbandsmått, vilket du kan se på bilden ovan. Hur den används beskrivs i denna Beaducationvideo (börjar vid ca 3:30).

2. Håll ihop handen och mät omkretsen där handen är som tjockast, något som beskrivs i denna video från Beadaholique (ca 3:08). Saknas måttband kan man istället använda ett snöre eller en pappersremsa och markera vara ändarna överlappar varandra. Mät sedan med en linjal. Se instruktioner exempelvis här. Behöver du diametern istället för omkretsen är det förstås bara att sedan dela resultatet med pi.

3. Det finns också en tredje metod som är enklare än den ovanstående om man ska mäta på sig själv. Då mäter du istället avståndet från utsidan av pekfingrets knoge till mellan lillfingrets och långfingrets knogar. Eller så ska man mäta från mitten av pekfingerknogen till mitten av lillfingerknogen. Måttet motsvara armbandets diameter. För en illustration och beskrivning av metoden, se exempelvis JubileJewels.


Foto: Beaducation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails