onsdag 22 april 2015

Projekt: Smycka dig med temporära blomtatueringar

Riktiga blommor kan användas på olika sätt och olika former (levande, pressade, torkade) i smycken. Tidigare har detta tagits upp i blogginlägg som Äkta blomstersmycken, Väv smycken med riktiga blommor, Miniterrarium som halsband, Eterneller, Brudslöjekransar, Vårkransar med videkissar och Den blomstertid nu kommer. DIY-bloggaren Truebluemeandyou tipsar om ännu ett sätt att smycka sig med blommor: fusktatueringar av pressade blommor.

Blomstertatueringarna syntes på omslaget av Oh Comely magazine och skapades av makeupartisten Verity Cumming. Hur hon gjorde beskriver hon i en intervju på tidskriftens blogg här. Hon beskriver "tatueringarna" som mycket sköra så de är kanske mer en kul grej för en fotosession än ett sätt att smycka sig en lite längre tid (som med de metallicfusktatueringar i smyckesdesign som nämnts tidigare).

Inspirerad av dessa utsmyckningar skapade That Cheap Bitch denna tutorial där hon beskriver hur hon gjort sina egna varianter. En skillnad är att hon fäster blommorna med lim för lösögonfransar istället för vaselin för att tattisarna ska hålla längre och även "lackar" dem med hårsprej för extra hållbarhet (därav att de är glansigare än Verity Cummings kreationer).
Foto: Beinta för Oh Comely (överst) respektive That Cheap Bitch (nederst)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails