fredag 20 mars 2015

Noterat: Tjeckiska påskäggspärlor
Påsken närmar sig och det är hög tid att planera eventuellt påskpyssel. Några passande pärlor som dykt upp inför vårhögtiden är de tjeckiska pressglaspärlor i form av påskägg som dykt upp i en del pärlbutiker nu. Kul, lite annorlunda och lite retro. Just de pärlor som syns ovan kommer från Maya Honey, men de syns även i andra butiker så som The Curious Bead Shop och ButtonedUpBeadsExtra. (De två sistnämnda har dock inte lika många färger i skrivande stund.)

Mer påsktips

Om du letar pärlor på påsktema så glöm inte att det finns en del pärlor som är mer eller mindre äggformade i glas, fiberoptik, polymerlera, pärlimitation (bl. a. Swarovski), sten och sötisar för att nämna några material. Missa inte heller de runda, matta glaspärlor med fläckar som, om inte i form så väl i utseende, påminner om ägg och passar bra till fågelbohängen. Se de två förstnämnda länkarna ovan för exempel.

Inte minst från Kina finns det tuppärlor (och ibland hönor) då tuppen ingår i deras zodiak. Även kaninen/haren ingår i zodiaken så det finns även pärlor att använda som påskharar. Och när vi ändå nämner pärlor måste jag tipsa om Serena Smiths narcisser i lampwork.

Påsken och våren är förstås också en idealisk tid för att leka med Swarovskis nya pastellnyanser.

Letar du efter påskrelaterade projekt och blogginlägg, se detta inlägg från förra påsken.


Foto: Maya Honey

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails