måndag 22 december 2014

God jul och gott nytt år! {+Nyårsinspiration}


Det är dan för dan före dan och det innebär också sista bloggdagen för i år. Nu tar jag ett litet blogglov över helgerna för att komma tillbaka utvilad med nya idéer efter trettonhelgen. Som vanligt kommer jag förstås att pinna på mina Pinterestboards så glöm inte att kika där om du vill ha mer inspiration och tips/projekt under blogglovet. Och så finns det nu 2144 publicerade blogginlägg att utforska förstås.

Nyårsinspiration

Efter jul kommer nyår och för många innebär det nyårslöften eller tankar om nystart. Det kan vara en tid att stanna upp och reflektera över det gångna året samt fundera kring vad man vill åstakomma i det kommande. Detta kan förstås omfatta ditt kreativa liv, vare sig det är din hobby eller ditt jobb. En artikel som tar upp idén att avge nyårslöften för ett kreativt liv hittar du hos Scoutie Girl.

En annan inspirerande idé, som många plockat upp istället för eller som komplement till löften är att välja ut ett motiverande ord, som ska följa dig genom året, på ett personligt plan och i skapandet. Lite som ett mantra eller motto. Exempel på pärlare som valt ett ord hittar du här och här. Har du svårt att välja ett ord (eller om du bara vill veta mer om idén) så kan du få hjälp på sajter som My One Word, OneWord365 och Christine Kane.

TIPS: Även om inte du vill välja ett ord så kan det vara en affärsidé: vissa smyckesmakare och pärltillverkare gör specialbeställda hängen/smycken/ordpärlor till personer som valt ett ord som ska följa dem genom året. Kanske kan det till och med vare en sista-minutenpresent till någon du vet skulle vara intresserad av detta: ett blankt hänge eller presentkort på ett personligt smycke som kommer att graveras/stansas/målas med det ord mottagaren väljer till nyår.
Med dessa tips och denna nyårshälsning, om en önskan att du kan minnas gamla året med ljus och få glädje i det nya, säger jag på återseende i det nya året! God jul och god helg!

1 kommentar:

  1. Hej Maneki! God jul och ett riktigt gott nytt år! Milka

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails