fredag 28 november 2014

Jul: Stora stjärnor av träpärlor

Ingen jul utan julstjärnor. Här är några mönster för dig som vill hänga upp stjärnor av träpärlor i hemmet. De flesta är gjorda med trävita pärlor i den avskalade stil som använts i många (skandinaviskinspirerade) heminredningsprojekt med pärlor de senaste åren.

Fotot ovan kommer från By Blikfang som egentligen kallar sitt hänge för en snöflinga och inte stjärna, men som är stjärnlik nog att vara med i denna sammanställning ändå.

Det är en lite annorlunda stil på övriga stjärnor, som i princip är varianter på samma grundmönster. Instruktioner till dem finner du hos bl. a. Panduro (se även videon) och Monstercircus (som använder sig av bl. a. bokstavspärlor). Bilden nedan kommer från Bildschœnes, som använt sig av instruktioner av Marion Riedel.

Om du tycker det är svårt att få stadga i din stjärna eller om du bara vill rama in den så kan du göra som Monstercircus visar och fästa den i en syring. Eller någon annan rund ram du har.

Samma teknik kan så klart även användas för smyckeshängen av små pärlor. Eller med medelstora pärlor för julgranspynt.
Som sista tips så har Wit & Whistle instruktioner till en pärl- och metalltrådsstjärna i en helt annan teknik för dig som föredrar stjärnor med "strålar" snarare än uddar.


Foto: By Blikfang (överst) respektive Bildschœnes (nedre).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails