torsdag 2 oktober 2014

Projekt: Smycken av relief- och puffärg


3D-/relieffärg och puffärg är färger som vanligtvis används (speciellt av barn) för att skapa reliefmönster på olika underlag. Färgen säljs i plastflaskor med pip så att man kan "rita" med den. Genom att ringla ut färgen och låta den torka på en teflonduk (ett praktiskt tillbehör även för andra "klistriga" material som epoxiharts, smältlim och hartsleror) så fastnar den inte i underlaget utan kan tas loss och användas till allt från fönsterdekor till -- just det -- smycken.

Tidigare har bloggen Get Wacky and Crafty with Pattiewack nämnts. Där du kan lära dig att skapa skämtsamma halloweenhalsband av ett enda material: Tulip 3D Slick, en tredimensionell akrylbaserad dekorations- och textilfärg som fäster på många olika material. Du kan också rita med färgen på tyll för att få ett halsband som håller formen bättre. Instruktioner finner du hos iLoveToCreate.

Men det finns även smyckesprojekt med puffärg på nätet. Doodlecrafts gör armband och Tousled day gör örhängen. Puffärg kan också användas för att imitera pärlor, som i detta läderarmbandsprojekt.

Foto: iLoveToCreate (ovan) respektive Tousled day (nedan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails