torsdag 16 oktober 2014

Projekt: Ringar av fanér


Fanér är ett intressant och användbart material, även i smyckesammanhang. Det passar bland annat till att göra ringar av, som du kan se här. Till skillnad från att göra träringar från ett trästycke så behövs dessutom inga speciella verktyg (men vissa verktyg kan, som du kan se i projekten nedan, göra jobbet snabbare).

Ovan finner du en video från Drunken Woodworker, som använder sig av två olika fanér för en tvåfärgad ring. Du kan förstås också göra ringar med enbart en färg, som i denna instructabletutorial och även denna (skillnaden dem emellan är metoden för att mjuka upp fanéret), eller så kan du göra mönster med olika fanérbitar som i Adendas tutorial. Du kan också smycka ringen på andra vis, t ex med inläggningar som i denna tutorial eller denna YT-video.

För en jämförelse mellan olika typer av fanér, se HappyAtoms video. Han har också sammanfattat resultatet av sitt test i en tabell här.


Mer fanér, denna gång med intarsia, finner du i gamla blogginlägget Ett enklare sätt att göra smycken med intarsia. För en helt annan teknik för att göra träringar, se Täljda ringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails