söndag 10 augusti 2014

Projekt: Smycken med fishbonekedja
Fishbone är en typ av kedja som, precis som namnet antyder, påminner om fiskben. Designen gör att den är effektful som den är, utan ytterligare utsmyckningar, men det kan även användas på olika vis. Här är några projekt som utforskar fishbonekedjans potential.

Örhängen är ett populärt användningsområde för kedjan, som då kan dingla fritt. Hello whimsy har en tutorial med många söta varianter på fishboneörhängen. Se även hennes Curved bar earrings och Tassel earrings för exempel på hur du använda överblivna kedjestumpar.

Fler örhängesprojekt finner du hos Thanks I made it, Stripes & sequins, Loose ends och Smart n snazzy.

Det finns även en handfull armbandsprojekt, som är varianter på de trådvirade armband med olika kedjor (kulkedja, strasskedja) som förekommit de senaste åren. Instruktioner till de olika armbanden finner du hos For the makers, Stripes & sequins, Deconstrut och Smart n snazzy.

Avslutningsvis ett lite maffigare projekt där fishbonekedja vävs in i ett strasshalsband: DIY mixed media collar necklace.


PS! Glöm inte att bildgoogla fishbone chain (eller liknande) för mer inspiration. Några inspirationsbilder finner du även hos Thanks, I made it.
Foton: Stripes & Sequins (övre) respektive Thanks, I made it (nedre)

1 kommentar:

  1. Hej, vilken fantastik blogg du har.
    Väldigt mycket fina saker och massa inspiration :)

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails