torsdag 20 februari 2014

Projekt: Nätta smycken med trädda pärlor på kedja


http://cupcakesandcashmere.com/diy/how-to-delicate-necklace
Foto: Cupcakes and cashmere
Nätta smycken med små pärlor passar både den som är "smyckesblyg" och den som tycker om att bära smycken lager på lager. Just denna typ av smycken är dessutom perfekt för överblivna pärlslattar då man bara behöver några få pärlor till varje smycken och om du gör armband kan det också vara ett sätt att använda kortare bitar av kedja som blivit över.

Det finns två varianter av dessa nätta smycken, som varit vanliga på Etsy etc de senaste åren. Antingen trär pärlorna upp på metalltråd eller så använder man sig av plastad smyckesvajer. Instruktioner till det förra finner du hos Cupcakes and Cashmere och Artisan 82 medan Charlotte Walker/Tuts+ och Love Sparkle Pretty visar hur du gör smyckena med smyckesvajer.


Foto: Charlotte Walker

Har du ingen kedja så har Pandahall instruktioner till en variant med tråd istället för kedja.


Samma teknik -- med pärlor och kedja -- kan förstås även användas för smycken med större pärlor, se t ex smyckena nedan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails