torsdag 6 februari 2014

Nyhet: Swarovski Innovations Spring/Summer 2015


Swarovski har, traditionsenligt, släppt sin senaste kollektion. För nästa års vår- och sommarsäsong, som fått temat Traces of Time, har de skapat tre nya färger/effekter samt ett antal nya pärlformer, varav den mest spektakulära måste vara döskallepärlan.

Men vi börjar med färgerna. Personligen måste jag säga att de, trots att de är designade för vårsäsongen, känns något höstlika med sina orange och guldgröna toner. Ny färg på kristall är Tangerine, vilken är inspirerade av mandaringranat. Senaste färgeffekten på kristall är Crystal Iridescent Green, som skimrar i blått och grönt. Sist men inte minst utökas pärlimitationerna med Crystal Iridescent Green Pearl, en mattskimrande pärla i guldgrönt.

Kristallpärlorna utökas med fler former av minipärlor -- rectangle, drop och rhombus -- och nya pavébollar. För att då inte nämna de spektakulära döskallarna, som görs i två storlekar, 13 respektive 19 mm. Tre nya kristallhängen presenteras också: Crystalactite och Petite Crystalactite, som är avlånga oregelbundet facetterade "droppar" inspirerade av stalaktiter, samt Xirius Raindrop, ett decoaktigt, konformat dropphänge.

Utöver detta kommer nya knappar och fancy stones, nyheter som ofta inte får så stor plats bland pärlare som hos klädskapare, men lite kort kan nämnas att innovationerna inkluderar en rivoliknapp med fyra hål, en rektangulär cushion fancy stone och flugformade (klädesplagget, inte insekten) stenar.

Sist men inte minst bör också nämnas att Swarovski även denna gång hade en s k pre-launch i november, som gäller för vår- och sommarsäsongen 2015. Denna omfattade ormlänkspärlor med pavefattade kristaller, bl a i form av släta, metalliska cabbar och spetsiga spikes.

Mer om den nya kollektionen kan du läsa på swarovskisajten Create Your Style (pre-launchen hittar du här). FusionBeads har en bra presentation och länkar där du kan se de nya pärlorna i olika färger här. Vill du ha en enkel överblick över alla nya produkter, inklusive knappar och systenarna, så har E. H. Ashley en bra sida här, vilken även inkluderar pre-launchen och tidigare säsongers släpp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails