tisdag 17 december 2013

Jul: Bubblande pärlkulor och -kransar

Tidigare har du kunnat läsa om Pärlfyllda julgranskulor, men pärlorna kan också appliceras på utsidan av kulorna. Här är det inte frågan om de mer avancerade rocailleinklädda julgranskulorna, som du finner instruktioner till här, utan om en snabb och enkel teknik där du helt enkelt limmar fast lite större runda pärlor. Denna teknik passar speciellt bra för billigare pärlor, som du inte vill använda i smycken.

Do It Yourself Divas har instruktioner till pärlpyntade kulor i projekten DIY Pearl Ornament, som använder sig av vintervita vaxpärlor, och DIY Jeweled Ornaments, som använder sig av kristallpärlor och krackelerade glaspärlor (se bild ovan).

En krans i samma stil som vaxpärlekulorna finner du instruktioner till hos My Girlish Whims. Om pärlhålen stör dig kan du istället använda dig kulor så som Bild Schœnes gör. Även halvborrade pärlor kan vara ett alternativ, men kan vara svårare att hitta.


En annan variant på fastlimmade pärlor hittar du hos WigJig, som tejpar en julgranskula helt eller delvis med dubbelhäftande tejp och sedan doppar den i småpärlor eller microbeads. (För fler projekt i denna teknik, t ex pärlade pärlor och ljuslyktor, se Pärldoppade Pärlor).


Foto: Do It Yourself Divas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails