onsdag 4 december 2013

Jul: Adventskalenderhalsband


Ok, det är kanske lite väl sent att tipsa om en adventskalender för barnen, men det finns alltid nästa år. Och än så länge är det inte för sent att göra en kalender och "lucköppna ifatt", det är ju trots allt bara den fjärde.

Adventskalendrar med en liten sak bakom varje lucka är alltid populära. På bloggen A Little Learning For Two så finner du en kalender som är lite annorlunda då den har ett genomgående tema: varje lucka innehåller, förutom en chokladbit, en rödvit pärla eller en julberlock (12 av varje) som träs upp på en snodd dag för dag tills det på julafton/juldagen bildar ett kul halsband att bära till festligheterna.


PS! Det går förstås lika bra att göra en mer vuxen version av en sådan här kalender. Antingen en anpassad för pärlare som kan montera ihop smycket själv eller en anpassad för personer som inte själv tillverkar smycken (t ex genom att ge bort ormlänkspärlor eller berlocker som kan träs på ett färdigt halsband/armband). För inspiration, se exempelvis Nutcracker Jewellery Advent Calendar där man får ett armband som fylls med en ny berlock varje dag fram till jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails