Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 6 december 2013

Inspiration: Pantone Color of the Year 2014





Som vanligt i December så har Pantone presenteras sin Color of the Year för kommande år. Efter flera år av starka färger så är årets färg en snällare, nästan pastellig, nyans av en av många uppskattad -- och i pärlor vanlig -- färg, lila:

Radiant Orchid blooms with confidence and magical warmth that intrigues the eye and sparks the imagination. It is an expressive, creative and embracing purple—one that draws you in with its beguiling charm. A captivating harmony of fuchsia, purple and pink undertones, Radiant Orchid emanates great joy, love and health.

I årets färg 2014 betonar Pantone kreativitet och fantasi (“An invitation to innovation, Radiant Orchid encourages expanded creativity and originality, which is increasingly valued in today’s society”), men även glädje, självförtroende och hälsa med en charmerande och fängslande färg vars tjuskraft lockar både ögat och inspirationen.

Mer om årets färg kan du läsa här på Pantones hemsida.



Färgen kommer som vanligt att ses i Pantones färgtrendrapporter både för våren och hösten. Vår- och sommarsäsongens färger för kvinnor kan du se nedan. För mer om den paletten (samt för att se männens palett, som inte innehåller Radiant Orchid), klicka här.




Vad är årets färg?

"Årets färg" utses av trendspanare på färgföretag som bl a just ledande Pantone. Den är ofta symbolisk, handlar om saker utöver enbart färgtrender så som världsläget och vad folk generellt tycker och tänker. Men färgen ses också som en trendfärg, som kommer att synas i kläder och accessoarer under året. Även för den som inte är intresserad av modetrender och att följa trendfärger i smyckestillverkningen/pärlandet så kan årets färg vara av intresse, t ex som ren färginspiration eller utmaning. Då och då dyker även tävlingar och utmaningar upp, som använder sig av årets färg eller pantones färgtrendrapporter som tema.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails