Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 18 november 2013

Projekt: Trädda paljettsmycken



Vintage Parisian Sequin Necklace #4


Släta paljetter, vanligtvis runda med även fyrkantiga mm, passar bra att använda som heishipärlor i smycken. Paljetter får ett helt annat uttryck när de träs på detta vis och till skillnad från när smycken innehåller enstaka paljetter så skaver de inte mot huden. Speciellt populärt är det att använda vintagepaljetter, men det finns även många fina nytillverkade att välja mellan. Du kan också byta ut paljetterna mot afrikanska vinylpärlor (tunna heishipärlor).

Ett vanligt projekt med trädda paljetter är stretcharmband, vilket du finner instruktioner till i olika varianter hos Honestly WTF, Petit Elefant, Swellmayde, Little Treasures och PS I Made It.

För fler trädda armband och halsband, se VJuliet, A Common Thread och Mrs Priss.

Alternativ till att trä paljetter på tråd eller smyckesvajer är att trä dem på hattpinnar eller metalltråd. Se projekt hos VJuliet, Cut Out + Keep och Brit+Co. Se även örhängesprojektet hos Wardrobe Recycle, som trär paljetterna på creolringar.

Ytterligare en populär variant är att trä paljetter på memory wire, vilket jag inte hittat något tutorial till. För inspiration, se t ex armbanden på detta pinboard (scrolla ned en bit).


Foto: Swarm Gallery Oakland [via Flickr.com], CC BY 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails