onsdag 3 april 2013

Projekt: Flerradiga halsband med valmöjligheter 
Smycken som kan ändras eller bäras på olika sätt har du tidigare kunnat läsa om här. Dagens tips är lite mer precist: flerradiga halsband där man kan ta bort och lägga till rader. Man kan förstås bära flera halsband lager på lager eller göra ett långt halsband som kan bäras flerdubbelt, men det finns även olika mer eller mindre fiffiga lösningar på att göra flerradiga halsband där bäraren lätt kan välja det antal rader hon vill bära för varje gång.

Halsbanden kan delas in i två varianter: de som är flerradiga hela vägen och de som bara är flerradiga framtill. Den förra varianten är vanligare, men vi börjar med den senare: både Kristal Wick/Beading Daily och Sumo's Sweet Stuff till en typ av halsband, som består av en kedja med två klolås fram i vilka flera pärlade strängar kan fästas. A girl & a gluegun har en variant där bara en sträng är avtagbar. Varianter på denna teknik används för övrigt även för halsband där man kan byta ut fokaldelen.

När det gäller halsband, som är flerradiga hela vägen, så finns det flera olika lösningar:
 • Karin Buckingham sätter små klolås i vardena ände på sina pärlsträngar så hon kan fästa dem i motringar på ett togglelås.
 • Artbeads gör ett halsband där strängarna avslutas med motringar, som kan träs på ett gemensamt s-lås. 
 • Multi-strand Connector är inget projekt utan en smyckesdel, som säkert håller strängarna på plats men ändå är lätt att öppna för att ta av och på strängar. Valfritt lås fästs i den lilla öglan.

2 kommentarer:

 1. Trodde aldrig att jag skulle tycka om något i stil med Limpistolflickans idé. Men det gör jag. En mycket positiv sak med din blogg är att man kommer in på bloggar och annat som man aldrig skulle ha sökt sig till självmant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland vet man aldrig vad man kan komma att gilla. Det är lite så jag känner efter mina år som bloggare också, ibland ser man ett tips på något som man faktiskt gillar även om man inte skulle trott det själv innan det dök upp.

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails