torsdag 4 april 2013

Bröllop: Smyckesfärger till klänningsfärger
Smycken är till för att smycka och smickra bäraren. Att välja färger blir därför viktigt. En sak att tänka på är att smyckets färger inte ska krocka med kläderna -- något som gäller inte minst för bruden, som står i centrum för allas blickar.

Dagens tips gäller för bruden som vill gifta sig i någon klassisk nyans av vitt. Vitt och beige är visserligen neutraler, men de går ändå oftast antingen mot varmt eller kallt. Till exempel går vitt till alla färger, men den upplevs ofta som kall och går som sådan bättre med silver, platina och vitguld än guld. Så här tipsar Catherine Engebret om smyckesfärger, framför allt metallfärger, till olika vanliga brudklänningsfärger:
 • Vitt: "Guld i smöraktig färg kan verkligen krocka med skinande vita nyanser. Här är det bättre att välja pärlor och platina."
 • Off-white: "Passar bra tillsammans med guld, även rött guld, silver, och pärlor."
 • Elfenbensvitt: "Detta är en mjuk lättare nyans av vitt, ibland med gulaktiga undertoner. Använd gärna guldsmycken till den här färgen, det framhäver den krämaktiga nyansen i materialet."
Texten återfinns i olika bröllopsbilagor och du kan även läsa den i sin helhet -- vilket inkluderar även andra tips och rekommendationer t ex om smycken i förhållande till klänningen design -- på nätet hos Bröllopsmagasinet.

Se även Halsbandslängder och val av längd och Smyckesdesign efter ansiktsform och hudton för fler tips på hur man anpassar smycken efter dess bärare och dennes outfit. Kika även på denna artikel om att välja smycken efter brudklänning.

3 kommentarer:

 1. Artikeln om Smyckesdesign efter ansiktsform och hudton finns inte på bloggen. Synd. Det är ett intressant ämne.

  SvaraRadera
 2. Fel av mig, Smyckedesign efter ansiktsform och hudton finns visst, men länken gör inte till den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ups! Jag ändrade rubriken (=blogger generar ny URL) lite efter att jag kopierade länken så det blev fel i länk i texten ovan. Jag har rättat till det nu -- tack för att du uppmärksammade det!

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails