onsdag 6 mars 2013

Noterat: Spännande stingrockeskinn -- och shoppingtips för fiskskinn

Fiskskinn har varit ett material på framfart de senaste åren inom modebranschen, men även inom smycken och pärlarbeten. Läckraste skinnet kommer från stingrockan, som förutom ett snyggt mönster även har en dekorativ färgskiftning.

Tandy Leather Factory har två varianter av stingrockeskinn -- Black Stingray respektive Black Multi-Spine Stingray -- där du kan se det karaktäristiska mönstret, som gör att skinnen passar så bra till bl a smycken. Tandy säljer hela skinn om ungefär 127 x 457 mm mätt över den bredaste punkten, vilka kostar 58,55 € styck (multi-spine stingray är i skrivande stund på rea för 46,79 €).

Notera att butiken enbart har ett begränsat parti av dessa skinn och de är inte helt säkert att kan få in fler när lagret är slut.


Mer fiskskinn
Är stingrockan slut eller utanför din budget så finns det alternativ. Andra typer av fiskskinn är lättare -- och billigare -- att hitta i svenska butiker. Några exempel på butiker runt om i landet som säljer olika typer av fiskskinn är pärlbutiken 2Stenar samt läderspecialisterna Tjäder Läder och Harry Hedgren AB.

Vill du skapa smycken av din egen fångst? Tidigare har du här på bloggen kunnat läsa om hur du själv garvar fiskskinn. Det finns även garvare, som Lottas Garfveri, vilka kan garva dina skinn åt dig.

1 kommentar:

  1. Taxi för bra tips om Tandy. De har en butik i Andalusien. Jag ska snart dit, och kan kolla utbudet på plats. Kan inte så mycket om skinn och läder. Än. Irina

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails