torsdag 17 januari 2013

Teknik: Chenille





Spirale chenille, eller chenille stitch som den ibland kallas på engelska, är ett stygn som påminner om tubular netting, men sys som en variation på herringbone. Visst vore det enklare att sy netting eftersom man då slipper extravarven, men det kan ändå vara kul att se denna variant.

Teknikens skapare anses vara franska pärlaren Sereine, men även andra har oberoende kommit på samma variation och skapat instruktioner. Tyvärr har jag inte funnit Sereines originalinstruktioner, utan tipsar om Beads Friends/Sara Spoltores video och en pdf-tutorial som du finner här.

Jämför också med tubular netting med tre pärlor per stygn, t ex hos Ruby's Beadwork och Beadaholique (här dock med en vidare bas än ovan).

1 kommentar:

  1. Vackert, men jag är lite för lat för extra varv. Tack för din intressanta blogg och allt arbete du lägger ner på den. Hoppas att du själv för det mesta tycker att det är roligt att arbeta med bloggen. Milka

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails