tisdag 15 januari 2013

Pärlsort: Rulla och Bi-BeadsRulla beads 3x5 mm Light Smoked Topaz x10gRulla beads 3x5 mm Amethyst x10gRulla beads 3x5 mm Olivine x10g


Om du inte kan få nog av tvåhålspärlor, som passar i pärlsömnad, så kanske rulla och Bi-Beads intresserar dig. Rulla, som lanserades 2012 men kanske aldrig fick lika mycket uppmärksamhet som Twin och SuperDuo, är 3x5 mm och kan bäst beskrivas som en lätt tillplattad rulle. Se bild hos en av de få butiker jag funnit pärlan i, Perles & Co -- klicka på en av färgerna för närbilder samt inspirationsbilder på hur pärlan kan användas.

Bi-Beads ser i princip likadana ut, kanske lite åtsnörda vid midja, och är 3x5,5 mm. Bilder finns hos bl a Naspirale. (Notera att du även kan finna runda akrylpärlor med en pärla inuti, vilka kallas bi-beads.) Naspirale har för övrigt samlat några kreationer med Bi-Beads på sitt pinterest board här.

UPPDATERING: I februari kommer Starman att lansera sina tvåhålspärlor i samma form som ovan. De kallas CzechMate Brick och kommer tillsammans med tidigare släppta CzechMate Tiles att bilda en "CzechMatefamilj" av tvåhålspärlor, som även omfattar lentils och daggers.


Foton: Perles & Co.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails