fredag 18 januari 2013

Grupprojekt: Delta i Goldkuhls nya pärlkonstprojekt
Pärlplattor attraherar ibland slöjdare och konstnärer. En konstnär som fastnat för plaströrspärlorna är Shora Goldkuhl, som till vårsalongen på Liljevalchs har skapat ett lapptäcke av pärlplattor med 80 personers hjälp. Det började som ett gautkonstprojekt (jämför med t ex garngraffiti), men konstnären tröttnade då pärlarbetena snabbt blev nedplockade och valde då att istället fokusera på ett mer konventionellt konstverk. Lapptäcket kommer att följas upp med ett nytt pärlprojekt, som går ut på att täcka väggarna på en restaurang i Stockholm med pärlplattor. Totalt beräknas det behövas cirka tusen plattor eller 900 000 pärlor.

Alla som vill delta i projektet välkomnas av konstnären till hennes workshop i Stockholm 26-27 januari. Den som vill bidra till projektet, men inte har möjlighet att komma till workshopen kan istället välja att skicka in pärlplattor på 30x30 plaströrspärlor (av mediumstorlek) i valfria mönster och färger.

Mer information, inklusive specifikationer och postadress för dig som vill skicka in pärlplattor, finner du på slöjdbloggen Zickermans Värld.

2 kommentarer:

  1. Häromdagen stod det i vår lokaltidning här i Stockholm om en ung man som arbetar som spärravakt i tunnelbanan, och som älskar att arbeta med pärlplattor. Han tar med sig pärplattefigurer arbetet, så att resenärerna får glädjas åt dem. Han arbetar med figurer från olika spel. Kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina barn älskar de här figurerna och vill gärna åka tunnelbana för att se om killen är där. Ett roligt initiativ. :-)

      Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails