fredag 14 december 2012

Projekt: Minipajer med pärlfyllningMat -- och framförallt sötsaker -- i miniatyr är populärt bland många. Tidigare på bloggen har du t ex kunnat läsa om Söta bakelser och efterrätter av polymerlera och Bakverk med pärlor och smyckesdelar. Dagens inspiration är minipajer gjorda i kapsyler och med pärlor som fyllning, vilka ska efterlikna bärfyllningar.

Pajerna kan göras med olika material för pajdegen. Vanligast är leror som polymerlera och lufttorkande lera, men som du kommer att se kan även filt användas. Några olika gratistutorials finner du hos Whimsy love, Cathie & Steve, Garden of Imagination, Kayanah, Cut Out + Keep, Craftster (scrolla nedåt till svar 7 för instruktioner) och .

Till fyllningarn används små seed beads/rocaillepärlor (alternativt microbeads, pyttesmå glaskulor utan hål). Tänk på att inte använda plastpärlor om du gör pajer med polymerlera eftersom de kan smälta i ugnen när leran bakas. Till miniatyrer i polymerlera används ofta andra fyllningar och garneringar än pärlor, så som lera och färdigköpta s k canes med fruktmotiv, här här och nu är fokus på pärlfyllning. Vill du läsa mer om pajer med lerbaserade fyllningar kan du börja med allt helt enkelt googla polymer pie tutorial. Deviantart är också ett bra ställe att söka efter polymerleretutorials på.

Tips: om du ska använda pajerna som hängen/berlocker är det en bra idé att borra eller stansa ett hål i kapsylerna först, innan du fyller dem. Se t ex Rings & Things för exempel.

1 kommentar:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails