fredag 12 oktober 2012

Inspiration: Dina Grygos målade bakgrunder till pärlbroderierGreat Blue Heron


Diana Grygo, alias The Lone Beader, är en pärlbrodös som skapar så väl tavlor som smycken i pärlor. Förutom rena pärlbroderier har hon skapat tavlor genom att montera broderierna på en handmålad bakgrund. Ovan ser du ett exempel på sådan pärlarbete och du finner ännu fler i hennes galleri.

Hennes sätt att montera pärlbroderier kan kanske vara av inspiration för dig som inte bara vill spänna dina pärltavlor över kilramar eller kartong utan göra något annorlunda av dem. Det kan vara ett sätt att göra ett lite större alster av ett litet pärlbroderi eller ett sätt att få mer luft runt motivet.

Det finns även exempel på de som gör något liknande med smyckesdisplayer. Det kanske främsta exemplet är Marilyn da Silva, som gör broscher vika säljs på specialdesignade displayer av metall med motiv som matchar smycket. Bilder finner du t ex en bit ned på denna sida.


Foto: Diana Grygo [via Flickr.com], använt i enlighet med CC BY-NC-ND 2.0

1 kommentar:

  1. Vilken intressant idé för montering av pärlbroderier. Om man inte broderar smycken har man ibland svårt att komma på något vettigt sätt att att visa upp dem på. Det är också härligt med specialdesignade ställ för smycken.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails