torsdag 20 september 2012

Nyhet: Bead-It-Forward quilt project 2013

Bead & Button presenterade i sitt augustinummer temat för Bead-It-Forward bead quilt project 2012/2013. Denna gång är temat för välgörenhetsprojektet blommor, "Flowers: Stitching to find a bloomin' cure".


Det internationella pärllapptäckesprojektet, som skapades av Jeanette Shanigan, går som vanligt ut på att pärlare från hela världen skapar 1,5 x 1,5 inches (ca 3,8 x 3,8 cm) stora lappar i valfri pärlteknik (läs riktlinjerna för detaljer kring hur lapparna ska fodras) på ett gemensamt tema. Pärlkvadraterna kommer sedan att sys ihop till lapptäcken, som kommer att auktioneras ut på Bead & Button Show (juni 2013) till förmån för bröstcancerforskning.

Du kan läsa mer om projektet samt riktlinjer för pärllapparna här. Var noga med att följa riktlinjerna för lapparnas storlek: om en lapp är för stor eller för liten kan den inte monteras ihop med övriga lappar och kommer därmed inte att ingå i lapptäckena. På sidan finner du även ett gratismönster, som är fritt att använda sig av för den som inte kan eller vill skapa ett eget blommönster. Tanken bakom mönstret kan du läsa mer om här.

Dina lappar måste vara B&B-redaktionen tillhanda senast 1 mars 2013 för att få vara med i lapptäckena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails