tisdag 11 september 2012

Mässor: Pärlshopping på symässor

Pärlbutiker kan du hitta på många olika sorters mässor och evenemang. Ett sådant är de olika symässor, som arrangeras runt om i landet. Här är några tips på sådana, som hålls nu i höst och i vår.

Syfestivalen i Borås och Stockholm

 Syfestivalen är namnet till trots är flera årliga mässor på två olika orter. Festivalen beskriver sig själv som "Sveriges största mässa för sömnad, handarbete, smyckestillverkning och eget skapande" och är alltså inte enbart en mässa för dig som gillar sömnad och broderi. Festivalen omfattar mässor i Stockholm och Borås på hösten och Stockholm på våren.

Kommande mässor är Syfestivalen i Borås (Åhaga) 28-30 september samt Syfestivalen i Stockholm (Älvsjömässan) 19-21 oktober. På båda mässorna deltar flera pärlbutiker. Här kan du hitta vilka butiker som deltar i Borås, totalt runt dussintal butiker med pärlor, stenar och smyckesdelar. En förteckning över utställare på Stockholmsmässan hittar du här, även där ungefär lika många butiker med smyckesmaterial. Vissa butiker deltar på båda mässorna, medan andra bara finns på en av dem.

Entréavgift i Borås är 100 kr för vuxna och 40 kr för barn 7-14 år. Entrén i Stockholm är 120 kr för vuxna och 40 kr för barn 7-14 år. Barn under sju år gratis i målsmans sällskap. Se Syfestivalens hemsida för mer information.

Sy- och Inspirationsmässan i Göteborg

Sy- och Inspirationsmässan i Göteborg finner du flera pärlbutiker så som Fru Pärla, Pagoni, Lilla Pärlan och Rosa Kompaniet. Mässan hålls i stadsdelen Kviberg (gamla regementet) 26-28 oktober. Entré 60 kr (gratis för textillärare). Mer information finner du här.

Textilmässa i Malmö

Denna symässa är en lite mindre mässa sett till antalet utställare. Här deltar pärlbutiken PS Design och Öresundsquiltarna kommer att hålla workshop där du kan skapa en brosch eller bakelse. Mer information hittar du hos arrangören Greger Sy (klicka på Just nu!). Mässan hålls i Kronprinshallen 6-7 oktober. Gratis entré.

Det finns för övrigt även en annan mässa i staden, Stora Symässan i Malmö. Datum för 2013 års upplaga är redan fastställt (15-17 mars), men det är i skrivande stund okänt vilka utställare som kommer att vara med. Här hittar du en lista över vilka pärlbutiker som deltog i våras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails