Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 26 mars 2012

Projekt: Smycken med den gyllene kvicken




Det är ett tag sedan böckerna var riktigt i ropet, men det finns fortfarande Harry Potterfans där ute. Så förhoppningsvis kan tipsen ändå vara av intresse, om än inte lika aktuella som t ex hungespelensmyckena.

En symbol som återkommer i Harry Potter-relaterad smycken är den gyllene kvicken eller the golden snitch, som den heter i original. Den är en bevingad, magisk boll som används i bollspelet Quiddith (som uppfanns av J. K. Rowling och som spelas i HP-böckerna, som som numer även utövas i modifierad form av HP-fans runt om i världen).

Det finns flera HP-smyckesprojekt där denna "boll" spelar huvudrollen. Principen är ungefär densamma för dem alla -- rund pärla monteras mellan två vingar -- men det finns flera olika sätt att designa sin kvick och de olika kreatörerna använder sig av olika material och lösningar för att skapa just sin gyllene kvick. Instruktioner hittar du hos bl a 14 Shades of Grey (två varianter), Cut Out + Keep/Sandra L., Cut Out + Keep/Hushgirl, Instructables/pie popper, Instructables/jessyratfink och WhisperingWindxx/DeviantArt (se bild ovan).

Det finns även de som använder sig av t ex fickur/klockhalsband eller medaljonger istället för runda pärlor -- se t ex detta halsband för inspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails