Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 31 januari 2012

Projekt: Pärlmönster för Regaliz

Dedicada a Pitxiqueris

Regaliz har nog ingen missat att det är trendigt i Europa. , Smyckessystemet -- eller snarare armbandssystemet -- består av grova läderremmar varpå sliderpärlor (kallade Funky Look) träs. Remmarna kan även smyckas på andra vis och temat för dagen är en typ av utsmyckningar: sliderpärlor/manschetter i pärlsömnad. Avslutningsvis kommer jag även att tipsa om ett annat alternativ utan pärlor.

Mönstret på bilden ovan kallas PitxiKeris efter tjejen som skapade den första varianten av detta mönster. Tekniken är right-angle weave (raw) och oftast används kristallbicones till den. Gratis mönster finner du hos Quienlodira (aliasÁngeles). Instruktionerna finns även översatta till franska och engelska hos Perles & Co (ändra språk genom att klicka på respektive flagga).

Se även fina varianten Espejismo, som använder sig av seed beads mellan biconepärlorna.

 Quienlodira har även flera andra gratismönster till Regaliz så som de pärlade pärlorna/manschetterna Rombo, Lady och Currentiae II. Sistnämnda är smala länkar, som det är tänkt att du ska hänga små berlocker i, ungefär som pandorapärlorna med öglor nedtill.

Du kan också sy "tuber" i peyote med seed beads. Gratis mönster finner du hos Quienlodira och El Gallo. Ett enfärgat mönster finner du här.


Regaliz estampado

Regalizarmband kan även smyckas på andra vis än med sydda tekniker. Ett enkelt och effektivt sätt att skapa mönster och färg är att limma fast en tygbit som sveps om remmen eller linda en bit av den med snöre (t ex bomullssnöre, makramesnöre, silkestråd, gimp osv). Instruktioner till tygklädda regalizarmband finner du hos El Cuaderno De Ideas.

Ytterligare ett tips är att använda dig av trådarbete (wirework) som i exemplen hos El Gallo.




Foton: Carme Garcia (överst) respektive Sara Eme (nedan), använt i enlighet med CC BY-NC-SA 2.0

2 kommentarer:

  1. Ett litet tips:höstnumret av tyska Perlenpoesie innehöll flera projekt med Regaliz. Maneki skrev här före jul att projektbeskrivningarna numera finns på engelska på deras hemsida. Trevligt med en tidskrift med projekt av europeiska pärlare. Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset!

      Ja, Perlen Poesie är verkligen värd att kika på för den som inte upptäckt tidningen än (och gillar sydda smycken). Det finns en länk till tidskriftens hemsida i vänsterspalten för den nyfikne.

      Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails