Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 5 december 2011

Tävlingar och utmaningar: Decemberutmaningar



Ny månad betyder nya utmaningar för pärlare och smyckestillverkare. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar. Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser.

De flesta utmaningar håller på månaden ut, men exakta datum kan variera så läs regler och information noga för att inte missa din deadline.



Art Bead Scene Blog
Tema för september månads art bead-utmaning är till skillnad från föregående månaders inspiration inte en tavla utan ett arkitektoniskt landmärke: Chryslerbyggnaden, formgiven av William van Alen i sin välkända art deco-stil. Som vanligt finns här två deadlines att ha koll på: vill du delta i månadens blog tour måste du ha publicerat ditt bidrag senast 28 december medan den siste är slutdatum för dig som bara vill delta i utmaningen och utlottningen av priser. Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead, köpt eller egentillverkad. Läs mer om utmaningen här.


Bead Barmy/Beads Unlimited
Läsarnas galleri på Beads Unlimiteds blogg tar en paus denna månad då istället en vinnare kommer att röstas fram bland årets månadsfinalister. Läs mer om galleriutmaningarna här.


Beads Direct
Månadens utmaningskit, som också kommer att bli butikens sista, heter Boho Party och kan köpas här. Här finns en eklektisk mix av färger och material, från paljetter och träpärlor till swarovski och seed beads. Denna månad ingår även ett bokmärke, hårspänne och broschstomme för dig som vill göra något annat än halsband och armband. Butikens kit är för dig som vill utmana dig själv: det är ingen tävling (första månaden var ett undantag), du behöver inte visa upp något du gjort, men får gärna dela med dig av din kreation på butikens Facebooksida.


B'Sue Boutiques
B'Sue presenterar sin andra månadsutmaning, som har temat Easy Peasy Earrings -- örhängen som kan tillverkas på max 15-20 minuter. Din kreation ska helst inkluderar någon produkt från B'Sues sortiment, som fokuserar på amerikansktillverkad mässing i olika pläteringar, men det är inget krav. Vilken typ av material som accepteras kan du läsa här. Läs mer om utmaningen på B'Sue Boutiques Creative Group på Flickr.


Love My Art Jewelry
Månadens Art Spark challenge har i skrivande stund inte presenterats, men det är troligt att så är fallet när denna text publiceras.

Som vanligt ska ditt smycke vara till största delen skapat med handgjorda -- av dig eller andra -- komponenter -- och ditt bidrag måste innehålla en bakgrundsberättelse kring hur du skapade det. Liksom hos ABS är det värt att skicka in bidrag tidigt då de presenterar en featured designer of the week varje vecka på bloggen. En vinnare kommer att väljas ut, som vinner handgjorda smyckeskomponenter samt en annonsplats på bloggen under en månad. Läs mer om reglerna kring utmaningarna här.


Nätverket Inspira
Temat för november-decemberutmaningen hos Inspira är Det lackar mot jul. Skapa ett smycke eller pärlat alster på jultemat -- eller skapat något vintrigt om du inte firar jul. Du kan delta i utmaningen med hur många bidrag du vill. Inga priser eller tävlingsmoment, utan en utmaning för att inspirera dig själv och andra. Läs mer om utmaningen här.



Operation Tackle That Bead Stash
Bloggen och därmed även deras Monthly Moodboards skulle egentligen ta paus denna månad, men på allmän begäran håller man en mindre utmaning på gruppens Facebooksida. För denna lilla snabbutmaning finns inga priser och bidragen kommer endast att visas upp på FB, inte i bloggen. Läs mer om detta på OTTBS:s blogg.


Stitch 'n' Craft
Prenumerationsutmaningen/-tävlingen i samarbete med Swarovski Elements, Treasure Challenge, forsätter med december/januarikitet. Läs mer om utmaningen, som skiljer sig från de flesta utmaningar och tävlingar, här samt i mitt tidigare inlägg här. Notera kostnaderna för prenumeration och porto.


Vintaj
Deadline för årets sista utmaning var i helgen. Året kommer att avslutas med att alla månadsvinnare under 2011 möts i en End of the Year Challenge. Temat för januariutmaningen är Rock 'n' Roll och har 6 januari 2012 (kl. 12, lokal tid) som sista tävlingsdag. Som vanligt kan du delta med såväl smycken som mixed media, bara det innehåller produkter från Vintaj. En vinnare röstas fram av allmänheten, som vinner vintajprodukter och en plats i årsfinalen, och även en editor's pick utses, som får en mindre vinst. Läs mer om utmaning här.

Kika även på bloggen då inspirationsbilder och -projekt kommer att publiceras under månadens gång.


Övrigt
Förutom utmaningarna på nätet kan även flera av pärltidningarna ha olika utmaningar med teman i varje nummer.


Känner du till fler månadsutmaningar för pärlare och smyckestillverkare? Tipsa gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails