onsdag 5 oktober 2011

Tävlingar och utmaningar: OktoberutmaningarNy månad betyder nya utmaningar för pärlare och smyckestillverkare. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar. Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser.

De flesta utmaningar håller på månaden ut, men exakta datum kan variera så läs regler och information noga för att inte missa din deadline.Art Bead Scene Blog
Konstverket som är tema för september månads art bead-utmaning är ovanstående igelkottsmålning av Giovanna Garzoni. Som vanligt finns här två deadlines att ha koll på: vill du delta i månadens blog tour måste du ha publicerat ditt bidrag senast 26 oktober medan den siste är slutdatum för dig som bara vill delta i utmaningen och utlottningen av priser. Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead. Läs mer om utmaningen här.


Bead Barmy/Beads Unlimited
Twist and shout är namnet på Bead Barmys nya läsarutmaning. För att delta ska du skapa något -- behöver inte vara smycken -- med butikens nya kantiga pärlor. Bidraget kan mailas in eller läggas upp på deras facebooksida. Läs mer om tävlingen, som har ett presentkort i potten, här.


Beads Direct
Månadens utmaningskit heter Halloween Horror och kan köpas här. Färgerna går i svart, vitt, lila och orange. Självklart innehåller det en döskalle och spindlar i sann halloweenanda. Butikens kit är för dig som vill utmana dig själv: det är ingen tävling (första månaden var ett undantag), du behöver inte visa upp något du gjort, men får gärna dela med dig av din kreation på butikens Facebooksida.
 

Love My Art Jewelry
Månadens Art Spark challenge, som du kan läsa om här, har tema color and movement. Som vanligt ska ditt smycke vara till största delen skapat med handgjorda -- av dig eller andra -- komponenter -- och ditt bidrag måste innehålla en bakgrundsberättelse kring hur du skapade det. Liksom hos ABS är det värt att skicka in bidrag tidigt då de presenterar en featured designer of the week varje vecka på bloggen. En vinnare kommer att väljas ut, som vinner handgjorda smyckeskomponenter samt en annonsplats på bloggen under en månad. Läs mer om reglerna kring utmaningarna här.


Nätverket Inspira
Månadens tema hos Inspira är Rosa Bandet. Du ska köpa ett Rosa Bandet och använda det för att skapa ett smycke eller pärlat alster. Du kan delta i utmaningen med hur många bidrag du vill. Inga priser eller tävlingsmoment, utan en utmaning för att inspirera dig själv och andra. Läs mer om utmaningen här.


Operation Tackle That Bead Stash
Månadens moodboard fokuserar på retrocharmiga kombon aqua/turkos, rött och vitt. Som vanligt får du här lov att delta med kreationer baserade på andras mönster så länge du anger designerns namn (gärna med länk). Bloggens fokus ligger på att använda pärlor man redan har hemma: inget krav för utmaningen, men det uppskattas. Pärlmakare kan delta med sina pärlor, inte bara färdiga alster. Bland de som deltar i utmaningen kommer en vinnare av ett paket med tjeckiska glaspärlor från månadens sponsor att lottas fram. Läs mer om utmaningen här.


Stitch 'n' Craft
Prenumerationsutmaningen/-tävlingen i samarbete med Swarovski Elements, Treasure Challenge, forsätter med oktober/novemberkitet, som släpptes för några dagar sedan. Läs mer om utmaningen, som skiljer sig från de flesta utmaningar och tävlingar, här samt i mitt tidigare inlägg här.


Stitched in Color
Nu börjar andra månaden i hösttävlingarna Celebrate Color på textil- och garnbloggen. Fullständig information om tävlingarna/utmaningarna hittar du här. Månadens priser presenteras här. Du kan tävla med sydda smycken, virkat och stickat samt broderade alster.


Vintaj
Som vanligt skiljer sig Vintajs scheman för månadsutmaningar från många andras då de har inlämning i början, inte slutet, av månaden. Oktoberutmaningen med tema Flea Market Finds har sista inlämningsdag nu på fredag, 7 oktober. Sedan är det novemberutmaningen som gäller. Den har tema Crystal Copper. Som vanligt kan du delta med såväl smycken som mixed media, bara det innehåller produkter från Vintaj. Läs mer om utmaning här. Kika även på bloggen då inspirationsbilder och -projekt kommer att publiceras under månadens gång.


The Writing and Art of Andrew Thornton
Månadens kit, som kommer att gå i blått, har ännu inte släppts när detta skrivs, men var beredd på att kiten tar slut snabbt när de väl är tillgängliga. Denna månad har antalet kit utökats pga efterfrågan. Vill du delta i en kommande utmaning är hans råd att följa bloggen, hans Twitter eller Facebook så du direkt får veta när kiten släpps -- läs gärna vad han skrivit här. Ingen förhandsbokning är möjlig. Däremot kan alla som vill delta i veckoutmaningarna, Weekly Word, som har ordteman. Dessa publiceras varje måndag och du kan hitta dem alla här.


Förutom utmaningarna på nätet kan även flera av pärltidningarna ha olika utmaningar med teman i varje nummer.


Känner du till fler månadsutmaningar för pärlare och smyckestillverkare? Tipsa gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails