måndag 31 oktober 2011

Tävlingar och utmaningar: Med inspiration från Project Accessory

Det finns smyckestillverkare som inspirerats att låta sig utmanas av Project Runways teman varje vecka under säsongen så det är kanske inte så konstigt att du nu kan hitta amerikanska sajter som blivit inspirerade av alldeles nya Project Accessory, som jag skrev om här. Visserligen kan vi i Sverige inte se programmet, varken via TV eller programmets hemsida, och det är kanske halva nöjet att arbeta parallellt med designerna på TV, men för dig som gillar utmaningar kan dessa tips kanske ändå är av intresse.

Rio Grande är en av den nya seriens sponsorer. Därför kommer de att varje vecka publicera ett smyckesprojekt på samma tema som det aktuella avsnittet av serien, men de har också beslutat sig för att hålla en tävling för sina kunder på bloggen parallellt med serien. Ladda upp en bild på något du skapat efter veckans tema så kan du vinna ett tillgodohavande på ditt kundkonto på 10 USD (att registrera sig som kund är gratis). Läs mer på Rio Grandes blogg.


Beading Daily har inspirerats att starta en bead along challenge, som du kan läsa mer om här (vad en bead along är har jag skrivit om här). Eftersom det är ett pärlcommunity så ska varje utmaning innehålla pärlor/pärlarbete, vilket skiljer dem från t ex originalet och Rio Grandes tävling. Själva hemsidan för bead alongen finner du här.

Systercommunityt Jewelry Making Daily har också en liknande utmaning, som de kallar The JMD Project Accessory-Inspired Make-Along Challenge. Smyckescommunity som det är fokuserar JMD på smycken och inte några av de andra accessoarer som förekommer i tv-programmet.

Bloggen Dollar Store Crafts har också presenterat en Project Accessory-inspirerade utmaningar, Project {Dollar Store} Accessory, som du kan läsa mer om här. Utmaningarna omfattar smycken och andra accessoarer, men i bloggens anda med fokus på billiga material från loppisar och "tiokronorsbutiker".

Även Melissa Cable har inspirerats och skapat Project Create Recklessly där alla som vill kan få hänga på och posta sina kreationer skapade utifrån hennes version av varje veckas utmaningar på hennes facebooksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails