måndag 5 september 2011

Tävlingar och utmaningar: SeptemberutmaningarHöstens första månad kommer med flera utmaningar att hoppa på. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar. Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser.
Art Bead Scene Blog
Konstverket som är tema för september månads art bead-utmaning är ett lapptäcke av Lillie May Pettway (se bild). Som vanligt finns här två deadlines att ha koll på: vill du delta i månadens blog tour måste du ha publicerat ditt bidrag senast 29 september medan den siste är slutdatum för dig som bara vill delta i utmaningen och utlottningen av priser. Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead. Läs mer om utmaningen här.


Beads Direct
Månadens utmaningskit heter Floral Fusion och kan köpas här. Den dominerande färgen är rosa -- som vi sett en modefärg denna säsong -- med inslag av andra färger. Kitet består av glaspärlor, hjärtberlocker av glas, luciteblommor, metalltråd, kristall, rosenkvarts och en fimoblomma. Butikens kit är för dig som vill utmana dig själv: det är ingen tävling (första månaden var ett undantag), du behöver inte visa upp något du gjort, men får gärna dela med dig av din kreation på butikens Facebooksida.


Humblebeads Blog
Inspired by Nature Challenge är ingen egentlig månadsutmaning, men den passar ändå in här. Hittills har utmaningarna varit veckolånga: nu på slutspurten har Heather presenterat ett tema, havet, som sträcker sig över fyra veckor (v. 34-37). Tisdagen 20:e september kommer bland de inskickade bidragen en vinnare lottas fram, som får ett presentkort på 75 $ att använda hos Humblebeads. Läs mer om utmaningen här.


Love My Art Jewelry
Månadens Art Spark challenge, som du kan läsa om här, har tema Sentiments. Som vanligt ska ditt smycke vara till största delen skapat med handgjorda -- av dig eller andra -- komponenter -- och ditt bidrag måste innehålla en bakgrundsberättelse kring hur du skapade det. Liksom hos ABS är det värt att skicka in bidrag tidigt då de presenterar en featured designer of the week varje vecka på bloggen. En vinnare kommer att väljas ut, som vinner handgjorda smyckeskomponenter samt en annonsplats på bloggen under en månad. Läs mer om reglerna kring utmaningarna här.


Nätverket Inspira
Månadens tema hos Inspira är regn. Du kan delta i utmaningen med hur många bidrag du vill, smycken eller pärlade alster. Inga priser eller tävlingsmoment, utan en utmaning för att inspirera dig själv och andra. Läs mer om utmaningen här.


Operation Tackle That Bead Stash
Månadens moodboard fokuserar på höstfärger, men med en twist: förutom de mer traditionella höstfärgerna -- orange, brun, guld, grönt -- ska din kreation inkludera lite rosa toner. Bland de som deltar i utmaningen kommer en vinnare av ett pärlkit att lottas fram. Läs mer om utmaningen här.


Vintaj
Som vanligt skiljer sig Vintajs scheman för månadsutmaningar från många andras då de har inlämning i början, inte slutet, av månaden. Det är därför oktoberutmaningen som är aktuellt för dig som vill delta. Den har temat Flea Market Finds. Som vanligt kan du delta med såväl smycken som mixed media, bara det innehåller produkter från Vintaj. Läs mer om utmaning här. Kika även på bloggen då inspirationsbilder och -projekt kommer att publiceras under månadens gång.


The Writing and Art of Andrew Thornton
Som vanligt sålde Andrews månadskit slut på några timmar -- kika här för en presentation av utmaningen. Vill du delta i en kommande utmaning är hans råd att följa bloggen, hans Twitter eller Facebook så du direkt får veta när kiten släpps -- läs gärna vad han skrivit här. Ingen förhandsbokning är möjlig. Däremot kan alla som vill delta i veckoutmaningarna, Weekly Word, som har ordteman. Dessa publiceras varje måndag och du kan hitta dem alla här.Fler utmaningstips kommer imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails