onsdag 7 september 2011

Nyhet: Swarovskis innovations för hösten/vintern 2012/13

Nu är de här: Swarovski Elements nya färger och former för nästa års höst- och vintersäsong. Temat för denna säsong präglas av det urbana efter flera år av inspiration från natur och romantik. Swarovski beskriver kollektionen:

This season’s innovations mirror the trend towards rediscovering natural beauty in the city. With its mix of cultures and creativity, along with an urge to preserve our urban environment, the city provides inspiration for the latest crystal additions from SWAROVSKI ELEMENTS’ design studio.

Men natur och romantik är inte nödvändigtvis en motpol till det urbana, som synes i de nya färgerna. Yteffekten Crystal Antique pink är en nostalgisk nyans med dragning åt ljuslila, som erinrar om gamla tiders romantik medan nya blå färgerna Denim Blue och Crystal Petrol Pearl (på pärlimitationerna) associerar till lugn och frihet så väl som till vår planet. Denim Blue beskrivs som sofistikerad, hipp, praktisk, blygsam och unisex -- androgyn och cross-gender är teman som nämns återkommande. Petrol Pearl är en mörkare färg inspirerad av påfågelsblått och även denna beskrivs som unisex samt som en färg som passar såväl vardagskläder som festblåsan. Blå spås bli den stora modefärgen nästa höst.

Förutom de nya kristall- och pärlfärgerna så kommer det även flera nya färger i keramikkollektionen, som är en del av Fusion Concept. Även här syns retrotrenden i slipningarna på stenarna, som beskrivs som en "revival of the classic cuts" -- något som även syns i de nya pärl- och hängesformerna. Alla de nya slipningarna kan inte recenseras här, men jag vill tipsa om den nya hjärtanpärlan Wild Heart Bead för er som gillade Wild Heart pendant. Liksom det hänget är pärlan avlång, men den skiljer sig från de flesta hjärtpärlor med sitt diagonala hål.

Du kan läsa mer om Swarovskis kollektion för hösten/vintern 2012-13 på Create Your Style och Swarovski Elements affärshemsida. Nyheterna har även blivit omskrivna hos pärlbutiker som FusionBeads, Artbeads, Fire Mountain Gems med flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails