torsdag 29 september 2011

Nyhet: Äkta brons från Nina DesignsNina Designs är ett företag, som länge designat och sålt bali- och thaisilver. Nu när många, från hobbypärlare till modedesigners, söker alternativ till det allt dyrare silvret så har de lanserat en ny kollektion i polerat brons. Liksom tidigare tillverkas produkterna av hantverkare på Bali och i Thailand. Det italienska brons, som används, är utvalt för sin höga kvalitet. Metallen är nickel- och zinkfri. Eftersom den är obehandlad kan du oxidera och patinera metallen om du föredrar en vintageinspirerad eller jordnära stil.

Kollektionen är ny och företaget välkomnar förslag på vilka av deras produkter, som du gärna vill se i brons eller pläterat brons. Redan nu finns dock många vackra hängen och andra smyckesdelar att välja mellan så som tags, silhuetthängen, bokstavsberlocker, figurberlocker, vingar, avslut med mera. Du hittar hela kollektionen här.


Förutom massivt brons erbjuder de även anti-tarnishbehandlade guld- och silverpläterade bronsdelar för dig som föredrar de klassiska ädla metallfärgerna. Notera dock att nickel används under pläteringen och det finns ingen information huruvida de klarar EU:s gränser för nickelhalt, tyvärr.

Nina Designs är ett företag inte bara känt för sina fina produkter utan också för sitt sociala ansvarstagande. Du kan läsa mer om deras engagemang för hållbar utveckling här.


Foto © Nina Designs, här använt med vänligt tillstånd. Obs! Bilderna är montage, vilket innebär att produkterna kan vara avbildade i olika skala i förhållande till varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails