torsdag 29 september 2011

Färger och finishar: LusterLuster (BrE lustre) är en finish med, som namnet hintar om, lyster. Den har inte någon direkt färg i sig, men kan göra pärlans egen färg något svalare. Framför allt gör den dock pärlan glansigare. Ibland kan den påminna lite om pearl lights, men med högre glans.

Luster används på båda opaka och transparenta färger. Inte minst på opaka färger gör den sig bra då de skapar mer liv i färgen och gör den mindre platt, vilket ibland kan vara en problem med den sortens färg. På fotot ovan syns två behållare med pärlor i samma äppelgröna opaka nyans. Pärlorna till höger har en luster finish.

På glaspärlor används en finish, men det finns även färgat glas och keramikglasyrer med lustereffekt, som påminner om en lightvariant av oljefinish. Det vill säga, förutom att ge glans kan den kan skimra i lite olika färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails