tisdag 16 augusti 2011

Projekt och mönster: Griffeltavlesmycken

Blackboard jewelry


Det finns många smycken med ord och handritade bilder. Smycken med griffeltavlefärg, eller skoltavelfärg som det också ofta kallas, är lite annorlunda: här kan bäraren själv rita eller skriva sitt budskap, sudda ut och rita nytt -- allt efter eget tycke. Denna typ av smycken har dykt upp lite här och var på inte minst amerikanska sajter på senaste tiden och en sökning på Etsy ger flera träffar. Smyckena är kul och annorlunda, men nackdelen kan förstås vara att kritstrecken inte varar för evigt och det är relativt lätt att råka smeta ut dem av misstag eller få lite krita på kläderna. För många överväger dock fördelarna över dessa små förtretligheter.

Instruktioner till ett hänge hittar du hos Henry Happened medan Christy Robbins visar hur du gör ringar (hon har även andra projekt med färgen utöver smycken här). Halsband och örhängen hittar du hos Poppies at Play.

Tips:  För att skydda griffeltavlan lite mer, varför inte testa att måla den i ett öppningsbart hänge med glasruta, som de här?


Foto: Céline Vignal, publicerat i enlighet med CC BY-NC-SA 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails