fredag 1 juli 2011

Tävlingar: Aktuella tävlingar

Här kommer några nya tävlingstips och jag har även passat på att sammanställa alla tidigare nämnda, fortfarande aktuella tävlingar. Notera att en tävling tillkommit idag, 1/7. Kika även på juliutmaningarna, som flera av dem har priser involverade. Till skillnad från tävlingarna så delas dock flera av priserna ut slumpmässigt snarare än till bästa bidraget.

Som synes har jag aktiverat funktionen brytningar för att göra det lättare att bläddra i bloggen. För att läsa ett fullständigt inlägg, klicka på "Läs mer". Säg gärna till om ni vill att jag ska ta bort brytningarna igen. De fungerar inte retroaktivt så det är först nya inlägg, som detta kommer att påverka.FROSTnollåtta
Akrylblommor är populära, vilket Frost08 tagit fasta på när tema valts för sommartävlingen i år. Visa vad du kan göra med dem för din chans att vinna ett av tre presentkort i butiken. Mer information hittar du på pärlbutikens hemsida. Sista inlämningsdag är 31 juli.


Sparklingdesign
Butikens sommartävling har tema vackraste brudsmycket där du fritt får välja vilken typ av smycke du vill göra liksom vilka material du väljer. Det är inget krav att använda produkter från butiken, men det uppmuntras. Tre vinnare kommer att koras, som vinner presentkort i butiken. Läs mer om tävlingen här. Sista tävlingsdag är 31 augusti.


Ziddharta
Pärlbutiken Ziddhartas tävling är inte riktigt av den typ jag brukar tipsa om. Den riktar sig framför allt till dig som skulle vara intresserad av att sälja dina smycken på kommission via hennes hemsida. Tävlingen är ett sätt att se hur intresset för idén ser ut samt kvaliteten på smyckena. Skicka högupplösta bilder av god kvalitet, som visar upp respektive smycke väl, och ange även ett ungefärligt pris till kund, som du tänkt dig.

Priserna består dels i en chans för en till tolv smyckesmakare att få sina smycken sålda genom butiken, men pärlpaket och presentkort kommer även att delas ut till deltagarna. Butiken förbehåller sig rätten att inte välja ut någon tillverkare till kommissionsförsäljningen om smyckena inte passar målgruppen. Sista dag att skicka in foton är 15 juli. Tävlingen har presenterats i Ziddhartas nyhetsbrev och tyvärr inte på hemsidan (vad jag kan se). För mer information och fullständiga tävlingsregler, ta kontakt med butiksägaren via hemsidan.


Bead Unique
Amerikanska pärltidskriften Bead Unique har presenterat sin senaste tävling, som har temat The Beaded Mask. Skapa en ansiktsmask med pärlor och andra material i valfria tekniker. Förutom originalitet (som inte betyder originellt i meningen konstigt eller udda utan att det är nytt eller personligt och inte enbart imiterar redan befintliga alster) och kvalitet premieras som alltid att du använder material på ovanligt sätt.

Vinsten är som vanligt en årsprenumeration på tidningen för en lycklig vinnare. De bidrag som attraherat juryn mest kommer att tryckas i oktobernumret av Bead Unique. Sista tävlingsdag är 18 juli. Läs mer om tävlingen på tidningens hemsida.


Fire Mountain Gems
Just nu aktuella tävlingen på temat pearls, organic beads or molding clay stänger 7 juli. Några dagar senare öppna deras nästa tävling, som fokuserar på smycken och andra alster skapade med främst swarovskiprodukter (minst 50 % av tävlingsbidraget ska bestå av swarovski elements). Deadline för den tävlingen är 19 september. Läs mer om FMG:s stora tävlingar -- som kan ge vinnaren stor publicitet genom internationella annonser och annan marknadsföring förutom prispotten -- här.


Coatings by Sandberg
CBS är ett företag som tillverkar dichroglas. Just nu har de två olika tävlingar. Den senaste tävlingen är facebookbaserad och fokukserar på pärltillverkning. Det finns tre olika kategorier att tävla i -- med en vinnare i varje -- och varje deltagare får delta med högst fem pärlor. Deadline är 15 november.

De har även en tävling kallad 2011 Dichroic by Design Contest. Detta är en större tävling än den ovan nämnda med tre vinnare samt ytterligare hedersomnämnanden, som också vinner produkter från företaget. Kategorierna du kan tävla i är:Blown Glass, Lampworked Glass, Fused Glass, Glass Jewelry, Glass Sculpture, Glass Marbles, Architectural, and Miscellaneous. Alla bidrag måste bestå av minst 25 % glass från CBS och vara originalverk, som skapats det senaste året. Foton ska vara CBS tillhanda senast 30 september -- observera att du inte kan maila dem utan måste skicka på cd-rom.

Läs mer om båda tävlingarna och fullständiga tävlingsregler här.Tidigare nämnda tävlingar (länkar)
Silvergrejs: skapa med butikens dichrocabbar. 15/7

Nätverket Inspira: Ett hav av färger (endast communitymedlemmar). 24/7

Perles et Dent'Elles: Native American Necklace Contest. 1/9

SoftFlex Company: Flex Your Creativity 2011. 1/9

The Ugly Necklace Contest 2012. Tävlingsbidrag tas emot 15/9 2011 till 15/3 2012

The Illustrative Beader: Beaded Tapestry Competition. 31/8Artisan Search 2012 är inte en tävling så mycket som en möjlighet för nya designers/konsthantverkare inom mixed media att visa upp sig, men det är ett tips värt att ta med. Här ingår bl a en kategori med mixed media jewelry. 29/8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails