Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 4 juli 2011

Tävlingar och utmaningar: Juliutmaningar



En ny månad betyder nya månadsutmaningar. Som vanligt finns här både renodlade utmaningar, som du deltar i för din egen skull, och utmaningar med priser (där vinnaren lottas fram, röstas fram eller väljs ut av en jury). Denna månad finns utöver "de gamla vanliga" några nya utmaningar och tävlingar*.


* = Var går gränsen mellan tävling och utmaning? Med priser involverad är den flytande och oftast går jag helt enkelt på vad arrangören kallar det. Generellt är skillnaden ofta att i en utmaning är priser inte så självklara som i en tävling, här finns tydliga teman och om där finns priser för att locka till deltagande lottas de många gånger ut slumpmässigt (till skillnad från tävlingar där bäste deltagare vinner). Utmaningar kan också vara återkommande, ofta ha kortare deadline och färre regler. Den kan vara lite mer informell än en tävling och fokusera på sådant som inspiration, lek och gemenskap.




Beads Direct: Monthly Bead Challenge
Denna månad presenterar brittiska Beads Direct för första gången sin månatliga kitutmaning. Varje månad kommer det att finnas en speciellt monthly bead challenge pack, som du kan beställa och skapa med. Ditt bidrag laddar du sedan upp på deras facebooksida. Kitet och mer information om juliutmaningen hittar du här. Sista datum att skicka in ditt bidrag är 25 juli.



Andrew Thornton: Reader's challenge
Andrew Thornton har också dragit igång något som ska bli återkommande månadsutmaningar med pärlkit. En liten twist är att varje kit innehåller en hemlig komponent, som ingen får se före köp (ungefär som i Scarlet Lansons Use the Musetävlingar). De tjugo kit som fanns att köpa för juli månads utmaning är redan slutsålda, men det kommer en ny chans första augusti. Du kan läsa mer om utmaningen här. Bidragen kommer att visas 1 augusti.

Andrew har även en annan veckovis smyckesutmaning, som heter Weekly Word. Denna veckan är inspirationsordet Remember. Läs mer om utmaningen här.


B'Sue Boutiques: Five and dime style challenge, the final round
B'Sue har haft en serie med utmaningar på temat five and dime style -- en stil som du kan läsa mer om på hennes blogg och i diskussioner på hennes facebooksida ("colorful novelty vintage pieces you might have found in the old Five and Dime Stores back in the 50's and 60's---but made current, 21st century, by innovative mixed media techniques such as the inclusion of resins, use of paints, Gilder's Paste, even things like paper roses or fiber. Denna omgång pågår 8-17 juli och under denna tid kan du ladda upp dina bidrag på facebooksidan. En första- och en andraprisvinnare kommer att utses som får presentkort i butiken (100 respekive 50 USD). Läs mer om utmaningen här.


Humblebeads blog: Inspired by Challenge

Heather Powers räknar ned dagarna tills hennes pärlbok ska släppas i september genom att varje vecka anordna en utmaning med nytt tema, som får tolkas fritt. Varje vecka lottas en vinnare fram, som får en art bead från hennes egen tillverkning. Läs mer om utmaningarna här -- veckans tema är fjädrar.


Bead Barmy: Reader's Gallery
Vet inte om detta egentligen ska räknas som utmaning eller tävling, men Bead Barmy -- en blogg för brittiska pärlbutiken Beads Unlimited -- har en utmaning för sina läsare där de kan skicka in bilder på sina smycken/pärlalster skapade efter vissa teman och bland dem kommer en vinnare utses som får ett presentkort i butiken på 10 GBP. Just nu är temat Midsummer. Läs mer om läsargalleriet här.


Love My Art Jewelry: Art Spark Challenge
Månadens tema är inspiration från naturen, inte minst av ting där ute som du kanske annars går förbi utan att upptäcka. Hos bloggen Love My Art Jewelry ligger smyckeshantverk och smyckesdelar/pärlor tillverkade för hand i fokus, vilket innebär att ditt utmaningsbidrag ska innehålla minst 75 % handgjorda delar -- skapade av dig själv eller någon annan enskild pärlmakare/tillverkare av smyckesdelar (observera att liksom hos Art Bead Scene räknas inte produkter som handgjorts i fabrik eller liknande -- t ex hill tribe silver, afrikanska pärlor, kinesisk lampwork osv -- som handgjorda/art beads/artisan componenets i detta avseende). Bidragen kan vara antingen smycken eller handgjorda pärlor. De ska även åtföljas av en kort berättelse av hur du tänkte när du arbetade fram ditt alster, en liten bakgrundshistoria.

Även här koras en vinnare, som gjort det bästa bidraget, och som får äran att synas på bloggen under en månads tid (=gratis publicitet/marknadsföring). Även handgjorda pärlor och en bok finns i prispotten. Vinnare koras sista måndagen i månaden. Läs mer om utmaningarna här.


Art Bead Scene: July Monthly Challenge
ABS har presenterat juli månads tema, som är Eduoard Vuillards målning Matin dans jardin de Vaucresson (se bild ovan). Som vanligt måste du använda minst en s k art bead, tillverkad av dig eller någon annan. Deadline är -- också som vanligt -- 31 juli. Deadline för deltagande i månadens blog tour är 28/7 och själva rundturen sker påföljande dag. Priser, som lottas ut slumpmässigt bland godkända bidrag, presenteras i morgon, tisdag. Läs mer om utmaningen här.


Vintaj: Design Challenges
Som vanligt slutar Vintajs månadsutmaningar i början av månaden. Juli månads utmaning med temat Caribbean Sunset har sista inlämningsdag 8 juli (middag, lokal tid), men redan nu kan du förbereda ditt bidrag för augusti, som har temat Candy Carousel och inlämning senast 5 augusti. Som vanligt delas pris ut till en vinnare som röstas fram av bloggbesökarna samt ett mindre pris till editor's pick, som väljs ut av Vintaj själva. Du kan delta med smycken, men också andra typer av alster så som art journals och scrapbooking. Läs mer om utmaningarna här.



Operation Tackle That Bead Stash: Monthly Moodboard
OTTBS har valt månadens färger med inspiration från varma, färgstarka solnedgångar: röd, rost, orange, gul och metallfärger som guld, brons och koppar. Utmaningen omfattar alla typer av alster så länge de är gjorda med pärlor. Pärltillverkare är välkomna att delta med sina egentillverkade pärlor. Som vanligt lottas ett pris ut till någon av deltagarna och denna månad har de för första gången en sponsor utanför den egna bloggruppen som skapat ett fint pärlkit till vinnaren. Läs mer om detta här.


För er som väntar på månadens Margi and Me challenge från La Bella Joya, så meddelar Marcie att det inte blir någon utmaning denna månad.

Känner du till några fler utmaningar för pärlare och smyckesmakare (eller för den delen, tävlingar)? Tipsa gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails