Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 25 mars 2011

Nyhet: Pärlor för Japan

Naturkatastrofer och mänskligt lidande är tyvärr inte så ovanligt som vi skulle vilja önska. En stor katastrof, som på sistone berört många är Japans tredubbla olycksöde med en svår jordbävning, stor tsunami och havererande kärnkraftverk. Många är de som på olika sätt samlat in pengar för att stöda landet, som sägs stå inför sin svåraste prövning sedan andra världskriget. Japan är ett rikt land, vilket något av "tur i oturen" då många naturkatastrofer annars drabbar redan ekonomiskt hårt prövade länder, men det innebär inte att privata donationer inte behövs.

The Japan Lampwork Society har startat ett projekt där de uppmuntrar lampworkers, proffs som amatörer, att skapa lyckönskningspärlor. Det vill säga pärlor skapade med önskningar om återhämntning och nystart. Dessa ska användas till två olika ändamål. Vissa pärlor kommer i enlighet med pärlmakarens vilja att auktioneras ut för att samla in pengar till den japanska organisationen 1.17 The Light of Hope, som drivs av familjemedlemmar till personer som dog i den svåra jordbävningen i Kobe 1996 (1.17 är datumet för katastrofen, 17 januari). Övriga pärlor ska användas för att skapa ett monument, som ska ställas ut permanent i det drabbade området.

Pärlor kommer att tas emot under perioden 1 april 2011 till 21 mar 2012.

En engelsk presentation av välgörenhetsprojektet kan du läsa på SoftFlex Companys hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails