Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 1 oktober 2010

Teknik: Försegla papper i harts

I resin bezels/fotoberlocker/collagesmycken monteras ofta papper och bilder på en metalldel och ytan förseglas sedan med harts. Men du kan också använda pappret på egen hand och försegla det helt -- fram- och baksida -- i epoxiharts för att göra det hårdare och därmed slittåligare.

Instruktioner till tekniken kan du finna hos FusionBeads: Use Ice Resin with Paper. De använder den i projekten Well Traveled, Retro Sparkle och Christmas Night. Instruktioner finner du även på Ice Resins hemsida.


Tips: ett sätt att minska slitaget runt det utstansade hålet är att fästa en öljett i det. Öljetter i olika färger finner du bland scrapbook-/papperspysselmaterialen i din hobbybutik. Små koppar- och mässingsöljetter säljs även i vissa specialiserade smyckestillverkningsbutiker (främst amerikanska).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails