Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 30 april 2010

Teknik: Trådmotiv i pärlad looping

Looping eller netting är en metalltrådsteknik du kan läsa mer om här. Oftast används den bara "som den är", men du kan även lägga till en eller flera pärlor i varje ögla. De kanske främst används för att skapa en dekorativ kant, som i Eni Okens Netted Cap for Flat Pear och Net Bezel Pendant. Men du kan också använda samma teknik för att täcka hela ytor med pärlor.

Ett fint exempel på detta är den tvådimensionella fågel av Lubomir Dunaj, som du finner instruktioner till på pärltidningen Korálkis hemsida. Notera att här används en variation på netting där tråden förs i öglor genom pärlorna istället för genom föregående rads öglor.

Tekniken passar lika bra för att göra små smycken som större dekorativa arbeten för utsmyckning av hem och trädgård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails