Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 17 februari 2010

Teknik: Mönster"vävda" garnarmband

På mellanstadiet fick vi lära oss att göra mönstrade armband av broderigarn genom att surra en tråd rund en kartonremsa och skapa mönster genom att föra ytterligare trådar i andra färger ovanför eller under "surrningen". Mönstren kan vara enkla geometriska figurer som fyrkanter och ränder eller mer avancerade som bokstäver.

Instruktioner till en variant på denna typ av armband har jag sent om sider funnit på eHow: How to Make Wool Bracelets. Här används en plastremsa, som håller bättre än kartong. Notera att här skiftas det även mellan att använda olika trådar för att surra, vilket ger en färgskiftning på ett annat vis än när mönstren "vävs". Andra mönster som tas upp är rasta colors och bokstaven A. För resten av bokstäverna och andra mönster, se länkarna här.

Om tunna garn känns för pilligt eller smått kan armbanden även göras med platta plastsnören, som på HowStuffWorks. På grund av skillnaderna i material så görs avsluten här annorlunda och armbandet vävs om en stel bredare armbandsstomme.


Tips: En liknande teknik kan även användas med metalltråd, se t ex Linda Chandlers Basket Weave Bracelet. Då används oftast bara en typ av tråd och mönstret fås av skiftningarna mellan horisontella och vertikala trådar snarare än genom färgbyten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails