torsdag 4 februari 2010

Nyhet: Tvåhålspärla från Miyuki


Tvåhålspärlor verkar vara en ny trend. Igår berättade jag att Crystallized Swarovski Elements presenterat en nya kristallpärla med två parallella hål. Idag har seed beadtillverkaren Miyuki presenterat sin nya prototyp: Tila beads. Tila är en platt kvadratisk pärla på 5x5 mm med två längsgående hål. Till skillnad från andra tvåhålspärlor är denna speciellt framtagen för att användas i pärlvävning och sydda tekniker. Se till exempel hur de kombineras med Delicas i herringbonearmbandet nedan.Fler bilder finner du på Miyukis produkthemsida (kräver flash). Där finns även exempel på smyckesprojekt du kan använda dessa pärlor till -- missa inte dem! Skisser av hur smycken är uppbyggda finns också, bl a till det i fotot ovan.

Pärlan är än så länge alldeles ny och de första sändningarna kommer inte att skickas i väg på ännu några månader så räkna med att det kommer att ta tid innan de dyker upp i en pärlbutik nära dig. Senaste budet är att de kan nå handeln runt september.


Alla bilder är © Miyuki Co., Ltd, använda här med vänligt tillstånd.

2 kommentarer:

 1. Dessa små raringar är helt underbara! Hoppas att de kommer snart till svenska webshopar...

  Förövrigt är din sajt sååå informativ och snygg! Jag kikar in varje dag och lär mig alltid något nytt :-)

  Tack Maneki, du är bäst!

  //Suzanna

  SvaraRadera
 2. Tack så jättemycket för dina ord -- jag blir alltid lika glad när någon gillar o får nytta av det jag skriver! :)

  Kan knappt vänta på att de här pärlorna ska dyka upp: jag är så sugen på att få pärla med dem...

  SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails