torsdag 11 februari 2010

Mönstertips: Fyrkantigt med stavpärlor


Temat för dagen är kvadratiska, rektangulära och kubiska motiv sydda med stavpärlor. Vilken annan pärlform passar så bra till just dessa helt eller delvis fyrkantiga smycken?


Först vill jag tipsa om två kuber jag redan nämnt tidigare: Szilus Osiris respektive Isis. Det är hela sätt, men mönstren är till enbart kuberna. Hon har även instruktioner till ett mer renässansinspirerat set i Cleopatra.

Mer tredimensionellt finner du i Spaceship Bracelet av Karina Kimpell och Lynn Sotos ladder stitch-armband. För en platt variant av det senare, se här.

Romantiska ruter finner du i Szilus Gothic Square och RAW-armbandet på Kreatív Vagyok. Även Layered Bugles Bracelet av Sandra Halpenny har en fin öppen struktur. För ett öppet, men striktare rutmönster, se Beaded Cube Ring.

Med känsla av att nästan vara flätat är Basket Weave Links av Judith Wood och Bugle Bead Entrelac Bracelet respektive Double Entrelac Bugle Bracelet av Busy Crow Studio, som även ligger bakom Bugle Block Beauty Bracelet med inslag av seeds.

Slutligen, två enkla raka armband med stavpärlor: All Lined Up av Gail Tanner och Bugle Bracelet av Cathy Lampole.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails